USA tänas Mehhikot Texasele abi pakkumise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
People evacuate a neighborhood inundated by floodwaters from Tropical Storm Harvey on Monday, Aug. 28, 2017, in Houston, Texas. (AP Photo/Charlie Riedel)
People evacuate a neighborhood inundated by floodwaters from Tropical Storm Harvey on Monday, Aug. 28, 2017, in Houston, Texas. (AP Photo/Charlie Riedel) Foto: Charlie Riedel/AP

Ühendriikide välisminister Rex Tillerson heitis kolmapäeval kõrvale vastuolud seoses kavaga ehitada USA lõunapiirile müür ja tänas Mehhikot abipakkumise eest tulvadest räsitud Texase osariigile.

Tillerson võõrustas Washingtonis Mehhiko välisministrit Luis Videgarayd, et arutada kaubandus- ja julgeolekuküsimusi.

«Ma tahan tänada Mehhiko valitsust abi pakkumise eest Texase osariigile,» lausus Texasest pärit Tillerson Videgarayle.

«Nad pakkusid ulatuslikku abi, koordineerides seda Texase kuberneri ja FEMA-ga,» ütles ta föderaalsele kriisijuhtimisagentuurile viidates.

«Mehhiko valitsusest on väga suuremeelne pakkuda abi sellel väga keerulisel ajal meie kodanikele Texases ja nüüd ka Louisianas.»

«Teeme seda suurima heameelega,» vastas Videgaray.

Suhted Washingtoni ja Mexico vahel on olnud varjutatud president Dnald Trumpi avaldusest, et Ühendriikide lõunanaaber korvab ühel päeval kavandatava piirimüüri kulud.

Mehhiko liidrid on selle välistanud, kuid Videgaray ja tema ministritest kolleegid käivad sageli Washingtonis organiseeritud kuritegevuse vastu võitlemise ja kaubanduse üle läbi rääkimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles