Rootsis ründas noaga relvastatud isik politseid (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei
Rootsi politsei Foto: SOREN ANDERSSON/AFP/Sanpix

Täna hommikul kohaliku aja järgi veidi enne kella 11 hommikul (Eesti aja järgi kell 12) ründas Rootsi pealinnas Stockholmis Medborgarplatseni väljakul väidetavalt noaga relvastatud isik politseid.

Vigastatud politseiniku kolleegil õnnestus ründaja vahi alla võtta.

Kogu turistide seas populaarne Medborgarplatseni väljak ja selle läheduses viibiv lasteaed suleti.

Stockholmi politsei pressiesindaja kinnitas, et seoses rünnakuga viibib üks isik vahi all, kuid ta keeldus täpsustamast, kas rünnaku toime panemiseks võeti kasutusele nuga. Isikut kahtlustatakse mõrvakatses.

«Võime kinnitada, et Medborgarplatsenil sai vigastada üks politseinik. Üks isik võeti ka vahi alla,» ütles Stockolmi politsei pressiesindaja Anders Bryngelsson The Localile. «Hetkel pole selge, mis juhtus.»

Bryngelssoni sõnul pole politseiniku vigastused siiski eluohtlikud. Aftonbladeti andmetel sai politseinik haavata kaela. Ta lisas, et hetkel võetakse sündmuskohal pealtnägijailt tunnistusi. 

Rootsi rahvusringhäälingu SVT andmetel oli ründaja Björns Trädgårdi piirkonnas tuntud.

Björns Trädgård on viimasel ajal Rootsi politsei suurenenud tähelepanu all olnud, sest Stockholmi kesklinnast koliti sinna protestidemonstratsioon Afganistani põgenike väljasaatmise vastu.

Foto: Kuvatõmmis portaalist
Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles