Soome politsei tahab kohtu abiga natsiliikumise keelustada (2)

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjala Vastupanuliikumisse ridadesse kuuluvad neonatsid marssimas Helsingis möödunud aasta detsembris.
Põhjala Vastupanuliikumisse ridadesse kuuluvad neonatsid marssimas Helsingis möödunud aasta detsembris. Foto: vastarinta.com

Soome politsei alustas sel teisipäeval kohtuteed Põhjamaade Vastupanuliikumise (PVL) Soome haru* vastu. Kui Soome kohus neonatside organisatsiooni tegevuse keelustaks, annaks see politseile õiguse organisatsiooni kogunemised kohe laiali ajada. Samuti muutuks sellega ebaseaduslikuks nende koduleht ja infomaterjalide levitamine.

PVLi-vastase hagi esitas Soome riiklik politseikomisjon Pirkanmaa ringkonnakohtusse juba möödunud aasta detsembris, iseloomustades rühmitust vägivaldse ja avatult rassistlikuna. Komisjon nõudis, et seetõttu peab organisatsiooni tegevus olema seadusega reguleeritud. Teisipäeval toimus kohtus avaistung, järgmine juba põhjalikum ärakuulamine on planeeritud oktoobrisse.

«Soome ühiskonnas ei tohiks olla kohta vägivaldsetel ja avalikult rassistlikel rühmitustel,» ütles Soome rahvusringhäälingule Yle Soome politseiülem Seppo Kolehmainen.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles