Austraalia ei luba vaktsiinivastast riiki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiinisüst
Vaktsiinisüst Foto: Dmitry Rogulin/TASS/Scanpix

Austraalia keelas riiki sisenemise ameeriklasele, kes nimetab end maailma number üks vaktsiinivastaseks, vahendab France24

Kent Heckenlively plaanis Austraaliasse reisida detsembris. Reis pidi olema osa tema «Ohtilk teadus» tuurist, millega ta promob oma raamatuid ja aktsiooni keelustada viieks aastaks lasti vaktsineerimine Ühendriikides.

Samal ajal teeb Canberra meeleheitlikku tööd, et ergutada Austraalia vanemaid oma lapsi vaktsineerima.

Immigratsiooniministri Peter Duttoni sõnul keelati «Nr1 vaktsiinivastasel» Heckenlivelyl riiki sisenemine.

«Kentil pole mingeid Austraalia reisiplaane, sest me ei luba teda siia,» ütles ta Sydney raadiojaamale 2GB.

«Need inimesed, kes ütlevad vanematele, et nad ei peaks oma lapsi vaktsineerima on ohtlikud nimesed. On selge, et meie riigi heaolu kaitsmiseks ei tohiks teda siia lasta,» lisas Dutton.

Vaktsineerimise turgutamiseks käivitati Austraalias ka nn «pole sutsu, pole palka» kampaania, mille käigus ei saa vanemad, kes oma lapsi ei vaktsineeri teatud toetusi.

Vaktsineerimisevastase kampaania levikuga samaaegselt sagenes laste leetritesse haigestumine. Tegu on ennetatava haigusega, mille vastu vaktsineeritakse nii Euroopas, kui ka mitmel pool USAs.

Paljud vanemad, kes otsustavad oma lapsi mitte vaktsineerida, kardavad, et vaktsiinid suurendavad autismi tekke ohtu. See teooria on korduvalt ümber lükatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles