Soome laseb sisse ka propagandaväljaanded (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Emmanuel Macron (paremal)nimetas RTd ja Sputnikku propagandakanaleiks ka oma esimesel pressikonverentsil Vene kolleegi Vladimir Putiniga.
Prantsuse president Emmanuel Macron (paremal)nimetas RTd ja Sputnikku propagandakanaleiks ka oma esimesel pressikonverentsil Vene kolleegi Vladimir Putiniga. Foto: Irina Kalashnikova / SIPA / Scanpix

Soome saatkonna pressinõuniku Hannele Valkeeniemi sõnul ei takista põhjanaabrite riigiasutused  ligipääsu pressikonverentsidele ka sellistele Vene väljaannetele nagu RT või Sputnik.

«Ei ole võimalik takistada halba ajakirjandust,» põhjendas endine ajakirjanik Valkeeniemi, miks on tema arvates niisugune lähenemine võetud.

Soome saatkonna pressinõunik meenutas, et alati on ju ka mingi hulk pärisajakirjanikke, kes lihtsalt kirjutavad halvasti, ei saa mitte millestki aru või süüdistavad ja laimavad. Seaduses on kirjas võrdse kohtlemise nõue. «Ainus võimalus on parandada inimeste meedia lugemise oskust,» arvas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles