Mattise sõnul on ta Põhja-Korea osas presidendiga üksmeelel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis.
USA kaitseminister James Mattis. Foto: MICHAELA REHLE/REUTERS/Scanpix

USA kaitseminister Jim Mattis eitas neljapäeval, et tal on mingisugused erimeelsused president Donald Trumpiga Põhja-Korea osas.

Mattis ütles päev varem, et Põhja-Korea provokatiivsete raketikatsetuste tõttu tekkinud konflikti on veel võimalik diplomaatiliste vahenditega lahendada, ehkki president Donald Trump on öelnud, et läbirääkimised «ei ole vastus».

«Diplomaatia võib sisaldada majandussanktsioone, ÜRO sanktsioone ja nii edasi. See ei ole lihtsalt rääkimine. Ma ei läinud kuidagi vastuollu sellega, mida president ütles,» seletas Mattis Pentagonis.

Mõnda aega kestnud kriis süvenes teisipäeval, kuna Põhja- Korea tulistas välja keskmaa ballistilise raketi, mis lendas üle Jaapani põhjapoolseima saare Hokkaido.

Trump ütles enne Mattise avaldust Twitteris: «USA on rääkinud Põhja- Koreaga ja maksnud neile väljapressijatele 25 aastat raha. Rääkimine ei ole vastus!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles