Põhja-Korea valmistub sõjaks: sõdurid varastavad toitu (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea sõdurid-
Põhja-Korea sõdurid- Foto: Jeon Young-Han/AP/Scanpix

Allikad kirjeldavad olusid totalitaarse Põhja-Korea armees: sõjaootuses sõdureid julgustatakse põldudelt toitu varastama.

Kõrgemad sõjaväealased loodavad nõnda hoida üleval üksuste võitlusvõimet – kuna ametlikud toiduratsioonid on niivõrd väikesed.

«Ohvitserid ärgitavad oma õppustest väsinud sõdureid põldudel maisi sööma, kuna sõda on ukse taga,» lausus riigist lekkivale infole pühendatud portaalile Daily NK üks Põhja-Hamgyongi provintsist pärit allikas.

«Nad isegi ähvardavad oma sõdureid, üteldes: kui oled vaatamata loale süüa maisi alatoitunud, tulevad raskused,» sõnas põhjakorealane.

Põld Põhja-Koreas. Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix
Põld Põhja-Koreas. Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix Foto: Wong Maye-E/AP

Ryanggangi provintsis paiknev allikas lausus aga, et turgudel võib sageli kohata suurte toore maisi kottidega sõdureid. Nad üritavat seda vaheltkasu eest edasi müüa.

Talupidajad olevat omakorda seadnud varguste vältimiseks üles valvepostid.

Pinged Põhja-Korea ja välismaailma vahel on viimastel nädalatel kasvanud. Pyongyang korraldas teisipäeval katsetuse, mille käigus lennutas tiibraketi üle Jaapani. Samal ajal peavad Lõuna-Korea väed koostöös Ühendriikidega ühiseid drille. 

Põhja-Hamgyongi provints kaardil:

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles