Vene riigiagentuuri kaebus tõi Eestile süüdistuse pressivabaduse rikkumises (7)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rossija Sevdnja ja selle allasutus Sputnik  olid paviljoniga esindatud ka Vene sõjalis-tehnilisel foorumil «Armee 2017».
Rossija Sevdnja ja selle allasutus Sputnik olid paviljoniga esindatud ka Vene sõjalis-tehnilisel foorumil «Armee 2017». Foto: Grigoriy Sisoev / Sputnik / Scanpix

Euroopa Nõukogu, OSCE esindaja ja pressivabadust kaardistav mittetulundusühendus Index of Censorship kritiseerisid sel nädalal Eestit seoses otsusega mitte lasta Tallinnas peetava ELi kohtumise pressisaali kolme venelast.

Küsimuse all olid Vene riigikanali Rossija Segodnja töötajad Vladimir Dobrovolski, Maria Kisseleva ja Anastassia Sedelnikova. Nad ei saanud pressiakrediteeringut 7.–8. septembril Kultuurikatlas toimuvale ELi välis- ja kaitseministrite kohtumisele.

Ühesugune kaebus jõudis nii Euroopa Nõukogu kui Index of Censorshipi ajakirjandusvabaduse rikkumisi puudutavate teadete lehele. Seal teatas Rossija Segodnja esimene asepeatoimetaja Sergei Kotšetkov, et see on esimene kord, kui neile tehakse kõrgetasemelise ELi ürituse kajastamisel takistusi.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles