Putin esitas MH17 lennuõnnetuse kohta libauudiseid (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Mihhail Metzel/TASS/Scanpix

Oliver Stone`i dokumentaalfilmist välja jäänud kaadrites esitas Venemaa riigipea lennu MH17 kohta ammu ümberlükatud väiteid, vahendab RFE/RL.

«Nii palju kui mina tean, siis kohe pärast seda kohutavat õnnetust teatas üks Ukraina lennuliikluse juhtidest, vist Hispaania päritolu spetsialist, et nägi sõjalennukit sisenemas tsiviillendudeks mõeldud koridori. Ja seal ei saanud olla mingit teist sõjalennukit peale Ukraina valitsuse omade,» sõnas Putin ühes Oliver Stone`ile antud intervjuus.

Mõni tund pärast katastroofi ilmus Twitterisse keegi Hispaania lennujuht Carlos, kes väitis end töötavat Kiievi lennujaamas, ning kirjutas, et kahte Ukraina sõjalennukit nähti enne õnnetust Malaysia Airlinesi lennuki vahetus läheduses.

Vene riigimeedia võttis kontrollimata informatsioonist kohe kinni.

Väide Kiievi lennujaamas töötavast «Hispaania lennujuhist» kummutati aga pea kohe selle järel.

Putin väidab aga endiselt, et 298 inimelu nõudnud lennukatastroofis oma osa mängida ka salapärasel Hispaania lennujuhil. Raamat pealkirjaga «Putini intervjuud» ilmus juunis ja sisaldab Putini kommentaare, mis ei jõudnud Oliver Stone`i neljaosalisse dokumentaalfilmi.

Sel nädalal avaldas Venemaa iseseisev uudistekanal Dožd katkendid peagi ilmuvast raamatu venekeelsest tõlkest.

«See on veider hetk, kui su president viitab Twitteri libauudistele, nagu see oleks tõene informatsioon,» säutsus Twitteris Vene ajakirjanik Tikhon Dzjadko.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles