Marko Mihkelson: olukorda Põhja-Koreas tuleb tähelepanelikult jälgida (6)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson.
Marko Mihkelson. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul on tänane teadaanne Põhja-Korea kuuendast tuumakatsetusest ärevaks tegev ning arenguid Korea poolsaarel tuleb tähelepanelikult jälgida.

Mihkelsoni sõnul on Põhja-Korea liidri Kim Jong-Uni käitumine vastutustundetu, sest ta ei hooli kehtivatest sanktsioonidest ega teistest survemeetmetest ja jätkab rahvusvahelist julgeolekut mõjutavat provokatiivset käitumist.

Väliskomisjoni esimehe hinnangul on teade kontinentidevahelisele raketile toimiva vesinikpommi lisamise võimekuse kohta selge ähvardus Ameerika Ühendriikidele, kuid leiab, et oma järeldused peaksid tegema ka Hiina ning Venemaa, kes on olnud Põhja-Koreas toimuva suhtes siiani pigem neutraalsel positsioonil.

Mihkelsoni sõnul peame me tähelepanelikult Põhja-Korea ning Korea poolsaarel toimuvaid arenguid jälgima, sest juba praegu on meie piiride taga käimas suurõppuse Zapad ettevalmistuse aktiivne faas ning rahvusvahelist julgeolekut mõjutav pinge, mis seob otseselt meie peamist liitlast USA-d, on väga tõsine teema, millel tuleb silma peal hoida. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles