Moskva nõuab USA-lt diplomaatiliste esinduste tagastamist (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa diplomaatiline esindus San Franciscos.
Venemaa diplomaatiline esindus San Franciscos. Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP/Scanpix

Moskva nõudis täna USA-lt Venemaa diplomaatiliste esinduste sulgemise otsuse muutmist ja ütles, et suhete halvenemises on süüdi Washington.

«Me peame toimunut Washingtoni otseselt vaenulikuks aktiks ja rahvusvahelise õiguse rikkumiseks,» teatas Vene välisministeerium avalduses.

«Me kutsume Ameerika võime mõistusele tulema ja tagastama kohe Venemaa diplomaatilise kinnisvara, vastasel juhul on USA süüdi meie suhete pidevas halvenemises,» lisati.

Venemaa oli sunnitud eile vabastama USA korraldusel oma konsulaadi San Franciscos ning diplomaatilised esindused New Yorgis ja Washingtonis.

USA föderaalagendid inspekteerisid Vene kaubandusesindust Washingtonis, et kinnitada selle sulgemist, samuti konsulaati San Franciscos ja bürood New Yorgis.

Vene välisministeerium väitis täna, et konfiskeeritud hooned on nüüd USA luureteenistuse ja relvastatud politsei käsutuses.

Washington andis sulgemiskäsu neljapäeval vastuseks Moskva korraldusele vähendada Ühendriikide diplomaatilise missiooni personali 1. septembriks 755 inimese võrra.

Sellega jääb Venemaale 455 USA diplomaatilist töötajat, sama palju kui on Venemaal Ühendriikides.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles