Saksa paremäärmuslaste kandidaat lubas araabia numbrid kaotada (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NPD ja PEGIDA toetajad ühisel marsil.
NPD ja PEGIDA toetajad ühisel marsil. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Saksamaa paremäärmusliku immigratsioonivastase NPD partei linnapeakandidaat lubas valituks osutudes kaotada araabia numbrid, vahendab Politico.

Satiirilise Die Partei liige küsis teledebati ajal NPD linnapeakandidaadilt Otfried Bestilt, mida viimane arvab linnas kasutatavast araabia numbrite süsteemist.

«Härra Best. Ma leian, et see on ohu märk, et Völklingenis on nii paljud majad nummerdatud araabia numbritega. Kuidas kavatsete selle võõrsissetungi vastu tegutseda?» päris Die Partei liige.

Publik küll rõkkas naerust, kuid Best vastas tõsiselt: «Oota vaid, kuni ma linnapeaks saan. Ma muudan seda. Siis hakkavad olema normaalsed numbrid.»

Araabia numbrite süsteem on kõige levinum numeratsioonisüsteem maailmas, mis võeti Euroopas kasutusele umbes 12. sajandil.

Saksa parlament on korduvalt üritanud neonatslikku NPD-d keelustada, kuid sel aastal otsustas konstitutsioonikohus, et partei on liiga väike, et endast mingit tõsist ohtu kujutada.

NPD kandideerib 24. septembril toimuvatel kohalikel valimistel, kuid viieprotsendilise valimiskünnise ületamine pole nende puhul tõenäoline.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles