Galerii: sõjaaegse pommi kõrvaldamise tõttu evakueeriti Frankfurdis 65 000 inimest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Frankfurdis pidid umbes 65 000 inimest kodudest lahkuma, et eksperdid saaksid kahjutuks teha Teise maailmasõja aegse lõhkemata suure pommi.

Pomm leiti eelmisel nädalal ning umbes 65 000 inimest pidid pühapäevaks kodudest lahkuma. Tegemist oli suurima evakuatsiooniga sõjaaegse Saksamaa ajaloos, vahendab Reuters.

Politsei kontrollis kõik piirkonnas asuvad hooned soojuskaameratega läbi, et olla veendunud kõigi inimeste lahkumises. Ühtlasti valvab politsei tühjaks jäänud maju ja kortereid varaste eest.

Westendi linnaosas olnud evakuatsioonialale jäid nii haiglad, hooldekodud kui ka Saksamaa keskpank. Paljud kohalikud elanikud ütlesid, et kavatsevad päeva ära kasutada ja külastada sugulasi või nautida päeva teistes linnaosades, kuni neil on turvaline koju naasta.

Linn avas ka ajutised varjupaigad, paljud muuseumid on külastajatele avatud tasuta.

1,4-tonnine Briti pomm leiti kolmapäeval ühelt ehitusplatsilt. Pääste- ja politseiülemad on hoiatasid, et HC 4000 pommi kontrollimata plahvatus oleks niivõrd võimas, et võiks kogu tänava maatasa teha.

Pommi kahjutukstegemine kestab kokku umbes 12 tundi.

Üle Saksamaa on arvatavalt sadu tuhandeid lõhkemata sõjaaegseid pomme. Laupäeval toimus väiksem evakuatsioon Frankfurdist 110 kilomeetri kaugusel Koblenzis, kus eksperdid tegid kahjutuks Teise maailmasõja aegse pommi, mis leiti uue lasteaia ehitamise käigus. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles