USA on valmis vajaduse korral kasutama Põhja-Koreas tuumarelva (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liitlaslennukid simuleerivad Lõuna-Korea kohal pommirünnakut.
Liitlaslennukid simuleerivad Lõuna-Korea kohal pommirünnakut. Foto: AP/Scanpix

USA on valmis kasutama oma tuumavõimekust, kui Põhja-Korea jätkab Ühendriikide või tema liitlaste ähvardamist, hoiatas Valge Maja pühapäeval.

USA president Donald Trump rääkis pühapäeval Jaapani peaministri Shinzo Abega pärast seda, kui Põhja-Korea teatas vesinikupommi katsetamisest.

«President Trump kinnitas USA pühendumust kaitsta meie kodumaad, territooriume, ja liitlasi, kasutades meie käsutuses olevaid erinevaid diplomaatilisi, konventsionaalseid ja tuumavõimekusi,» ütles Valge Maja avalduses.

Pyongyangi ähvardustele USA ja tema liitlaste suhtes antakse «massiivne sõjaline vastus», hoiatas Ühendriikide kaitseminister Jim Mattis pühapäeval pärast Põhja-Korea järjekordset tuumakatsetust.

Mattis ütles seda Valges Majas pärast kohtumist president Donald Trumpi ja riiklike julgeolekunõunikega. Kaitseministri sõnul on iga võimalik vastus efektiivne ja võimas.

Mattis ütles, et USA eesmärk ei ole Põhja-Korea täielik hävitamine, kuid lisas: «Meil on palju variante selle tegemiseks.»

Põhja-Korea korraldas pühapäeval maa-aluse tuumakatsetuse, väites, et tegemist oli vesinikupommi katsetusega.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles