BRICSi tippkohtumist varjutab Põhja-Korea tuumakatsetus (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin ja Hiina riigipea Xi Jinping kohtumas enne BRICS-i tippkohtumist Hiinas Xiamenis.
Vene president Vladimir Putin ja Hiina riigipea Xi Jinping kohtumas enne BRICS-i tippkohtumist Hiinas Xiamenis. Foto: AP / Scanpix

Hiina president Xi Jinping avab esmaspäeval ühenduse BRICS tippkohtumise, mida varjutab Põhja-Korea pühapäevane tuumakatsetus.

BRICSi (Brasiilia, Venemaa, India, Hiina ja Lõuna-Aafrika Vabariigi) liidrid kogunesid Xiameni linna lootuses seista vastu süüdistustele, et tõusvate majanduste ühendus on lagunemas ja muutumas tähtsusetuks.

Põhja-Korea teatas oma vesinikupommi katsetusest vahetult enne seda, kui Xi võttis BRICSi tippkohtumise eel sõna. Ajastus tundub olema tahtlik ja kahtlemata vihastab Hiinat.

Tippkohtumisest võtavad teiste seas osa India peaminister Narendra Modi, Vene president Vladimir Putin, Brasiilia riigipea Michel Temer ja LAV liider Jacob Zuma.

Xi rõhutas oma pühapäevases kõnes, et BRICSi liikmed peavad näitama vastastikust austust ja vältima konflikte. Ta ei maininud piiritüli Indiaga.

BRICS, mille liikmed moodustavad rohkem kui 40 protsenti inimkonnast, tuli kokku aastakümne eest, et edendada tõusvate majanduste huve.

Poliitikavaatlejad on aga üha rohkem kahtluse alla seadnud ühenduse tähtsuse, viidates asjaolule, et liikmesriikidel on vähe ühist ja nad seisavad silmitsi mitmesuguste majanduslike väljakutsetega.

Xi ja Putin kohtusid pühapäeval Xiamenis, et arutada reageeringut Põhja-Korea tuumakatsetusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles