Ungari erakond tähistas Hitleri sünniaastapäeva

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler kõnet pidamas
Adolf Hitler kõnet pidamas Foto: SCANPIX

Ungari paremäärmuslikule parteile Jobbik kuuluv online-telekanal lasi eile eetrisse uudisloo, milles ülistati natsionaalsotsialistliku Saksamaa liidrit Adolf Hitlerit.

Hitleri 122. sünniaastapäeva puhul N1s ilmunud 30-sekundilises lõigus (Hitlerit puudutav osa algab 14.07) kiideti Hitleri panust riigi majandusarengule ja moraalile, kinnitades, et Hitler ehitas kiiresti üles sõjas purustatud ning vaesunud riigi, vahendas uudistevõrk AFP.

Uudislõigus nimetati pretsedendituks riigi majandus-, sotsiaal- ja kultuurivaldkonna arengut Hitleri valitsemise ajal. Ka nimetas telekanal Hitlerit üheks ajaloo tuntumaks poliitikuks, lisades, et pärast natsi-Saksamaa kaotust Teises maailmasõjas on Hitler langenud võitjariikide poliitilise nõiajahi sihtmärgiks.

Uudislugu illustreerisid arhiivikaadrid natsionaalsotsialistlikest paraadidest ja naeratavast Hitlerist lapsega.

Online-telekanal, kus uudislugu ilmus, kuulub Jobbiku parteile, mis koondab riigi paremäärmuslasi. Juutide- ja mustlastevastase retoorika poolest tuntud erakond pääses möödunud aastal ka parlamenti, hõivates 386-liikmelises parlamendis 48 kohta.

Möödunud aasta detsembris loodud telekanali eesmärgiks on anda infot, mida peavoolumeedia ei avalda või avaldab moonutatud kujul.

Ka on Jobbik taaselustanud natsismiaegse Ungari kaardiväe sümbolid, tarvitades neid valvereididel mustlaste asurkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles