Johnson: jätkame panustamist Balti julgeolekusse ka pärast Brexitit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välsiminister Boris Johnson
Briti välsiminister Boris Johnson Foto: Owen Humphreys/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ühendkuningriik jätkab panustamist Põhjala-Balti piirkonna julgeolekusse ka pärast riigi lahkumist Euroopa Liidust, lubas Briti välisminister Boris Johnson täna, enne kohtumist regiooni riikide välisministritega, tehtud avalduses.

«Suurbritannia jätkab üha keerulisemaks muutuvas maailmas oma rahustavat kohalolekut, eelkõige neis riikides, mis seisavad vastakuti Venemaa jätkuva antagonismiga Põhja-Euroopas ja Balti regioonis,» ütles Johnson.

Ühendkuningriigi välisminister viitas NATO lahingugrupi raames sel kevadel Eestisse toodud Briti 800-mehelisele väeüksusele kui kinnitusele, et Suurbritannia seisab oma liitlaste kõrval välisagressiooni ohu korral ja täites oma kohustusi alliansis.

«Suurbritannia tahab julgeolekut ja turvalist maailma ning samal ajal, kui me lahkume Euroopa Liidust, jätkame me oma ühiste huvide kaitsmist ja edendamist, seistes vastu igasugustele väljakutsetele, mida me ühiselt võime kogeda,» lisas Briti välisminister oma avalduses.

Johnson kohtub täna Londonis kolme Balti riigi ja viie Põhjamaa (NB8) välisministriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles