Kadõrov on valmis Kremli vastu astuma (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov.
Ramzan Kadõrov. Foto: Said Tzarnaev/Sputnik/Scanpix

Tsetšeenia juht Ramzan Kadõrov ütles, et astub vastu Venemaa poliitilise juhtkonna suunale –  kui see peaks toetama Birma võime, mis kiusavad taga Arakani osariigis elavaid sunniitidest rohingjasid.

«Kui Venemaa peaks toetama neid kurivaime, kes sooritavad praegu kuritegusid –  olen ma Venemaa seisukoha vastu. Sest mul on asjadest oma nägemus, oma seisukoht,» ütles Kadõrov täna YouTube'i ilmunud videoavalduses.

«Peab vaatama geograafiat, kus see riik asub, mis riigid seal ümber on, kus elavad tegelikult moslemid. On lepingud, koostöö, mõistmine. Ei saa käituda, nagu tahad. Kuid oleks minu tahtmine, annaks sinna tuumalöögi, lihtsalt hävitaks need inimesed, kes tapavad lapsi, naisi, vanureid,» ütles Kadõrov.

Tema sõnutsi on Birma sündmused moslemite ja kogu inimkonna jaoks väljakannatamatu valu. «Mulle kirjutavad väga paljud moslemid, isegi budistid, kes nimetavad seda meelevallaks ja genotsiidiks,» ütles Kadõrov.

Ta sõnas, et peab hingelähedaseks Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani lähenemist Birma sündmustele. «Erdoğani seisukoht on kõige avatum ja parem, me toetame seda,» lisas Kadõrov.

Erdoğan nimetas läinud reedel Birma Arakani osariigis aset leidnud moslemite ja budistide kokkupõrkeid moslemite genotsiidiks.

Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov ütles eile, et Moskva on mures Birma julgeolekujõudude rohingjadevastase operatsiooni kohta käivate teadete pärast.

Birma võimud peavad rohingjasid islamistideks ja meedia nimetab neid bengali terroristideks. Kokkupõrgetes on hukkunud juba üle 400 inimese, nende seas üle 350 rohingja.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles