Kaitseminister Luik selgitab, miks ei lastud üle Jaapani lennanud Põhja-Korea raketti alla (10)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Luik.
Jüri Luik. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kaitseminister Jüri Luige sõnul ei lastud üle Jaapani lennanud Põhja-Korea raketti alla seetõttu, et selle ebaõnnestumisel oleks olnud rasked tagajärjed.

Luik ütles eile ETV saates «Välisilm», et raketi allalaskmata jätmisel on mitu põhjust ja üks neist on selle tehniline keerukus, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

«Mõned vaatlejad on võrrelnud seda ühe kuuli tabamisega teise kuuliga ja sellepärast tuleb ka arvestada, et kui selline katse tehakse ja see ebaõnnestub, siis vaieldamatult tekitab see mulje, et see laskja on ebakindel ja kõik tema ähvardused ja heidutavad argumendid muutuvad tühjaks,» ütles Luik.

Luik rääkis, et põhimõtteliselt on raketikilbid olemas, aga neil on oma väga selged parameetrid. «Detailidesse laskumata võib öelda, et ballistilise raketi alla laskmine on võimalik ainult teatud kitsas sektoris ja see on ülimalt keeruline operatsioon,» selgitas ta.

Põhja-Korea tulistas eelmise nädala teisipäeval üle Jaapani ballistilise raketi, mis kukkus Vaiksesse ookeani.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles