Elon Musk prognoosib Kolmandat maailmasõda (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: MIKE BLAKE/Reuters/Scanpix

Ameerika ärimees, leiutaja ja visionäär Elon Musk kirjutas Twitteris sellest, mida ta arvab tõenäoliselt vältimatust Kolmandast maailmasõjast: selle algatajateks pole mitte Põhja-Korea ega tuumarelvad, vaid tehisintellekt. 

«Põhja-Korea peaks olema edetabelis meie tsivilisatsiooni eksistentsiaalsete murede kohta madalal kohal,» kirjutas Musk eile avaldatud postitustes. «Minu arust on kõige tõenäolisem põhjus konkurents tehisintellekti ülevõimu pärast.»

Muski kommentaarid tulid vastusena Vene presidendi Vladimir Putini varasematele väljaütlemistele, mille järgi valitseb see, kelle kontrollida on tehisintellekt, tulevikus tõenäoliselt ka kogu maailma.

Tarkvaratööstuse allikate sõnul teevad selles vallas praegu suurimaid edusamme Ameerika Ühendriigid, Hiina ja India. Ent Muski hinnangul üritavad teised järele jõuda nii kiiresti kui võimalik. «Valitsused ei pea järgima tavapäraseid seaduseid,» kirjutas ta. «Kui vaja, saavad nad tehisintellekti endale relvaähvardusel.»

Ühes teises postituse arvas Musk, et tehisintellekt võib algatada sõja – juhul, kui selle hinnangul on ennetav löök kõige tõenäolisem tee võiduni.

Ärimees on varem korduvalt kutsunud üles tehisintellekti puudutavale karmimale kontrollile ja seadusandlusele. Tema mõtted on põrganud kokku muuhulgas Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi omadega – viimase hinnangul on Muski viimsepäevakuulutused vastutustundetu jutt. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles