Põhja-Korea: meil on ameeriklastele rohkem kinkepakette (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakorealased juubeldamas.
Põhjakorealased juubeldamas. Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix

Põhja-Korea hoiatas, et kui Ameerika Ühendriigid jätkavad surve avaldamist totalitaarsele režiimile, korraldab viimane nende jaoks  veel «kinkepakette».

«Viimased minu maa – Korea Rahvademokraatliku Vabariigi – poolt kasutusele võetud meetmed on kingitus, mille adressaadiks pole keegi muu kui Ameerika Ühendriigid,» lausus diktatuuririigi esindaja ÜROs Han Tae Song Genfis. Ta lisas: ameeriklased saavad veel rohkelt selliseid kingitusi juhul, kui Washington jätkab mõtlematute provokatsioonidega nind üritab Põhja-Koread survestada.

Han Tae Song. Foto: Denis Balibouse/Reuters/Scanpix
Han Tae Song. Foto: Denis Balibouse/Reuters/Scanpix Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Lõuna-Korea meedia teatas varem anonüümsetele luureallikatele tuginedes, et põhjanaaber näib transportivat oma läänerannikule midagi, mis meenutab mandritevahelist ballistilist raketti. Väljaande Asian Business Daily andmeil hakatati raketti vedama eile ning avastamise vältimiseks tehti seda öisel ajal.

Souli kaitseministeerium teatas, et ei saa kinnitada ega kommenteerida väiteid, mille järgi arvatakse Põhja-Korea olevat võimeline viima igal hetkel läbi veel raketikatsetusi, nende seas ka mandritevaheliste rakettidega.

Pühapäeval viis Pyongyang läbi oma kuuenda ja seni kõige võimsama tuumakatsetuse.  

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles