Trump lubab müüa Jaapanile ja Lõuna-Koreale relvastust (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea rakett Hyunmoo II.
Lõuna-Korea rakett Hyunmoo II. Foto: Lee Young Ho/SIPA/Scanpix

Kasvavate pingete tõttu Põhja-Koreaga teatas Ameerika Ühendriikide president Donald Trump täna, et lubab Jaapanil ja Lõuna-Koreal osta Ühendriikidelt kõrgtehnoloogilist relvastust.

Põhja-Korea tegi pühapäeval taas tuumakatsetuse ja arvatakse, et seekord oli tegemist kaugmaaraketil kasutatava vesinikupommiga.

Trump ei täpsustanud, missuguseid relvi ja muud sõjavarustust ta oleks valmis Jaapanile ja Lõuna-Koreale müüma, kuid Valge Maja teatel kavatseb president heaks kiita miljardite dollarite eest relvade ja sõjavarustuse müügi Soulile.

Valge Maja kinnitas ka varasemat teadet, et Trump ja Lõuna-Korea liider Moon Jae-in leppisid esmaspäeval kokku kaotada piirangud Lõuna-Korea rakettide lõhkelaengutelt.

2001. aastal Ühendriikidega sõlmitud leppe kohaselt võis Lõuna-Korea ballistiliste rakettide lõhkepea kaaluda kuni 500 kilo.

USA esitas eile ka ÜRO Julgeolekunõukogule resolutsioonikavandi uutest sanktsioonidest Põhja-Korea karistamiseks kuuenda tuumakatsetuse eest, ehkki Hiina ja Venemaa rõhutavad diplomaatiliste meetmete vajadust.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles