Trump tühistas migrantnoori kaitsnud programmi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rebecca Blackwell/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump lõpetas täna programmi, mis kaitses väljasaatmise eest 800 000 noort, kes olid toodud alaealistena ebaseaduslikult Ühendriikidesse.

«Olen täna siin teatamaks, et DACAna tuntud programm, mis jõustati Obama administratsiooni ajal, on tühistatud,» kuulutas Trumpi valitsuse justiitsminister Jeff Sessions.

Sessionsi väitel oli eelmise presidendi Barack Obama poolt kehtestatud amnestia põhiseadusevastane ja jättis tööta sajad tuhanded ameeriklased, kelle eest napsasid töökohad ära «illegaalsed tulnukad».

Mehhiko välisministeerium mõistis Donald Trumpi otsuse noorte migrantide toetusprogrammi lõpetamise osas hukka.

"Mehhiko valitsus kahetseb sügavalt programmi lõpetamist. Meie riik ei saa eirata tõsiasja, et Mehhikos sündinud tuhanded noored inimesed saavad sellest otsusest mõjutatud," märgiti ministeeriumi avalduses.

USA president lõpetas teisipäeval programmi, mis kaitses väljasaatmise eest 800 000 noort, kes olid toodud alaealistena ebaseaduslikult Ühendriikidesse.

"Olen täna siin teatamaks, et DACA-na tuntud programm, mis jõustati Obama administratsiooni ajal, on tühistatud," kuulutas Trumpi valitsuse justiitsminister Jeff Sessions.

Sessionsi väitel oli eelmise presidendi Barack Obama poolt kehtestatud amnestia põhiseadusevastane ja jättis tööta sajad tuhanded ameeriklased, kelle eest napsasid töökohad ära "need samad illegaalsed tulnukad".

Ka USA ekspresident Barack Obama taunis täna Donald Trumpi otsust noorte migrantide toetusprogrammi lõpetamise osas.

Obama sõnul on programmi tühistamine vale, julm ja ostusena hukule määratud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles