Kultuurikatlas tehti küberajalugu

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmakordselt toimus küberõppus EU CYBRID 2017, kus ministritel tuli tegutseda küberrünnaku korral.
Esmakordselt toimus küberõppus EU CYBRID 2017, kus ministritel tuli tegutseda küberrünnaku korral. Foto: Kaitseministeerium

Esimesel kaitseministritele mõeldud strateegilisel suurõppusel EU CYBRID 2017 said ministrid eile Kultuurikatlas proovile panna oma oskused ja teadmised, kuidas tegutseda laiaulatusliku küberrünnaku korral. 

Kaks tundi kestnud õppuse stsenaariumi järgi oli Euroopa Liidu sõjalistele struktuuridele korraldatud ulatuslik küberrünnak. Üksikasjad olid mõeldud vaid õppusel osalejatele ja jäid Kultuurikatla seinte vahele. Eesmärk oli jõuda poliitilistele otsustele. 

Kui tihtipeale seostub kübervaldkond keeruka tehnilise virvarriga, millega seonduva sõnavara ja nüansside mõistmine nõuab tavainimeselt suurt pingutust, siis Tallinnas läheneti küberteemadele teisiti. Ministrite jaoks üritati luua võimalikult tõetruu keskkond, kus tehnilised küsimused on pigem tagaplaanil ja keskendutakse reaalsetele otsustele, mida tegelikkuses sellistes olukordades langetada tuleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles