Reportaaž: Kuidas Stoltenberg Tapal käis

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg vestlemas alliansi lahingugruppi kuuluva Suurbritannia sõduriga.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg vestlemas alliansi lahingugruppi kuuluva Suurbritannia sõduriga. Foto: Arno Mikkor/EU2017EE

Kolmapäeva lõuna, Tallinna lennujaam. Parklas on valmis Mercedes-Benzi buss, mille poole kõmbib kiire sammuga rühm ajakirjanikke, kaelas Euroopa Liidu Nõukogu eesistumist kajastavatele ajakirjanikele jagatud kollased pressikaardid.

Ajakirjanike eesmärk on sama: jõuda Tapale, kajastada NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi visiiti sõjaväelinnakusse ja tähtsa külalise kohtumist NATO lahingugrupi sõduritega.

Peamiselt välisajakirjanikest koosneva 22-liikmelise grupi tegevust juhib asjaliku näoga ringi askeldav riigikantselei Euroopa Liidu sekretariaadi pressiesindaja Greete Kempel. «Ootame veel kümme minutit, Müncheni lend jäi hiljaks. Siis hakkame liikuma,» teatab Kempel ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles