Tahad rahu, valmistu sõjaks: Moskva puhub romutankidele uuesti elu sisse (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjatehnika paraad Punasel väljakul.
Vene sõjatehnika paraad Punasel väljakul. Foto: IVAN SEKRETAREV/AP

Venemaa vähendas järsult nõukogude aegse soomuslahingutehnika utiliseerimise mahtu, põhjendades seda rahvusvahelise olukorra muutumisega, ning hakkab alles jäävaid lahingumasinaid moderniseerima.

Kaitseministeeriumi auto- ja soomustankivägede peavalitsuse ülem kindralleitnant Aleksandr Ševtšenko rääkis ajakirjanikele, et algselt kavandati utiliseerida ligi 10 000 ühikut soomustankirelvastust, mis on ladustatud hoiubaasidesse, vahendas Interfax.

«Seoses rahvusvahelise olukorra muutumisega, Venemaa Föderatsiooni relvajõudude sõjalise ettevalmistuse suurenemisega, Venemaa kodanike suurenenud patriotismiga, samuti uute tehniliste ja tehnoloogiliste lahendustega vananenud tehnika moderniseermisel ja selle muutmisel tänapäevaseks tuli ümber vaadata soomustankirelvastuse- ja tehnika utiliseerimise plaanid,» rääkis kindral.

Nüüd on kuni aastani 2020 kavas lammutada umbes 4000 ühikut sõjatehnikat.

Suurem osa taastatavast sõjatehnikast kavatsetakse kindrali sõnul eksportida, osa antakse Venemaa relvajõududele ning mingi osa kasutatakse sõjamemoriaalide kujundamisel.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles