Trump loodab Põhja-Korea osas peale sõjalise muudele lahendustele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix

USA president Donald Trump ütles neljapäeval, et sõjategevus Põhja-Korea vastu pärast tuumakatsetust pole vältimatu ja ta loodab muudele lahendustele.

«Sõjategevus on kahtlemata üks võimalusi. Kuid kas see on vältimatu? Miski pole vältimatu. Oleks hea, kui õnnestuks leida mingi muu lahendus,» rääkis Trump pressikonverentsil. «Kui aga sõjategevuseks läheb, siis see saab olema Põhja-Koreale väga kurb päev,» lisas president.

Trump kinnitas juba päev varem, et sõjaline vastusamm Põhja-Korea tuuma- ja raketitegevusele pole Valge Maja esimene valik.

Trump arutas kolmapäeval Hiina ametivenna Xi Jinpingiga telefonitsi, kuidas vastata Põhja- Korea ähvardavale tuuma- ja raketiprogrammile. Pärast telefonivestlust tehtud avalduses ei välistanud Trump sõjalist vastusammu Põhja-Koreale. 

«Vaatame, mis juhtub,» ütles ta. Samas andis USA riigipea mõista, et enne sõjaliste sammude astumist tuleb kasutada teisi survevahendeid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles