Mongoolia parlament toetas peaministri tagasiastumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: printerest.com

Mongoolia parlamendisaadikud hääletasid neljapäeval peaministri ja valitsuse tagandamise poolt seoses korruptsiooni ja võimu kuritarvitamise süüdistustega.

Kokku toetas Jargaltulgiin Erdenebati ja 15 ministri tagasiastumist 42 Mongoolia seadusandjat 73-st.

Seadusandjad süüdistavad peaministrit umbes 281 miljoni euro väärtuses hankelepete andmises kaheksale ettevõttele, mis olid seotud tagandatud valitsuse ministritega. Seadusandjate veendumusel võitsid tulusad hankelepped poliitiliste sidemetega ettevõtted.

Erdenebati süüdistatakse ka miljonite eurode ulatuses maksete tegemises lastega perekondadele 7. juuli presidendivalimiste teise vooru eel.

Majandusraskustes Mongoolia riigivõlg on umbes 20 miljardit eurot ehk kaks korda suurem kui selle iga-aastane majandustoodang. Mongoolia majandus kasvas eelmisel aastal ainult ühe protsendi, 2011. aastal oldi 17,5 protsendiga maailmas esikohal.

Valitsuse tagandamise poolt hääletasid ka enamik valitsuserakonna Mongoolia Rahvapartei parlamendisaadikuid. Erakonnal on nüüd 45 päeva aega uue peaministri nimetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles