Galerii: orkaan Irma jätkab hävitustööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kariibi merel vähemalt 14 inimest tapnud orkaan Irma jõudis täna Suurbritanniale kuuluvatele Turksi ja Caicose saartele.

Punase Risti hinnangul on Irma avaldanud mõju hinnanguliselt 1,2 miljonile inimesele, see arv võib tõusta 26 miljonini. Kohtades, kus torm on purustanud joogiveetorud ja halvendanud sanitaarolukorda, on tõusnud mure saastunud veega levivate nakkushaiguste pärast.

Tuulte kiirus orkaani südames on natukene vaibunud, küündides nüüd 270 kilomeetrini tunnis. Ootuste järgi liigub torm edasi Bahama suunas, seejärel tabab Irma aga Kuubat ning nädalavahetuse jooksul ka Florida rannikut.

Turksi ja Caicose saartel on umbes 35 000 elanikku. Nende sõnul on õhurõhk langenud niivõrd, et seda on rinnus tunda. Kuberner John Freeman ütles BBC-le, et osa piirkondade elanikud on evakueeritud ja saadetud varjupaikadesse.

Saarte kõrgeim punkt on 50 meetrit üle merepinna. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles