Briti kuningakoda avalikustas pulmakülaliste nimekirja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Westminster Abbey katedraal, kus 29. aprillil toimub prints Williami ja Kate Middletoni laulatus.
Westminster Abbey katedraal, kus 29. aprillil toimub prints Williami ja Kate Middletoni laulatus. Foto: SCANPIX

Suurbritannia kuningakoda avalikustas prints Williami ja Kate Middletoni pulmakülaliste täieliku nimekirja, samuti nende istekohtade paigutuse Westminster Abbey katedraalis laulatuse ajal.

Esireas istuvad kuninganna Elizabeth II, tema abikaasa, Ühendkuningriigi prints ja Edinburghi hertsog Philip, Williami isa, Walesi prints Charles koos oma naise Cornwalli hertsoginna Camillaga ning Williami noorem vend prints Harry, vahendas BBC News.

Kohe kuninganna vastas istuvad Kate Middletoni lähisugulased: Kate'i ema Carole, isa Michael ja vend James. Nende lähedal istuvad ka Williami ema, 1997. aastal autoavariis hukkunud Walesi printsessi Diana sugulased Spencerid.

Kirikusse on oodatud 46 välismaist kuninglikku isikut, näiteks Norra kuningas ja kuninganna, Taani kuninganna, Hispaania kuninganna, Svaasimaa kuningas, Monaco vürst, Luksemburgi suurhertsog, Bahreini prints, Brunei sultan, Katari emiir, Hollandi, Belgia ja Hispaania kroonprintsid, Rootsi kroonprintsess ning eksiilkuningatest Bulgaaria, Rumeenia ja Kreeka kuningad.

Katedraali lõunatiivas koori taga on istekohad Briti valitsuse liikmetel, peaminister David Cameronil, asepeaminister Nick Cleggil, välisminister William Hague'il, aga ka opositsiooni liidril Ed Milibandil ja teistel riigitegelastel nagu Rahvaste Ühenduse riikide peaministrid ja kindralkubernerid, ekspeaminister John Majoril ja teistel.

Kuulsustest on kirikusse oodatud näiteks Sir Elton John, Rowan Atkinson, Ian Thorpe, David ja Victoria Beckham ning Guy Ritchie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles