Mehhiko maavärinas hukkunute arv tõusis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid koristamas rususid.
Sõdurid koristamas rususid. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Mehhiko võimsas maavärinas hukkunute arv tõusis 61-ni, teatasid võimuesindajad eile. 

«Riikliku kriisikomitee andmetel on meil praegu 61 hukkunut. Neist 45 Oaxaca osariigis, 12 Chiapases ja neli Tabascos,» täpsustas komitee juht Luis Felipe Puente. 

Oaxaca osariigi kuberner Alejandro Murat ütles kohalikus televisioonis, et 17 inimest sai surma ainuüksi Juchitani linnas. Juchitanis varises kokku üks hotell, tugevasti said kahjustada linnavalitsuse hoone ja paljud elumajad.

Kohalikele käis toetust pakkumas ka Mehhiko president Enrique Peña Nieto. Jorge Luis Plata/TPX IMAGES OF THE DAY /Stringer/REUTERS/Scanpix
Kohalikele käis toetust pakkumas ka Mehhiko president Enrique Peña Nieto. Jorge Luis Plata/TPX IMAGES OF THE DAY /Stringer/REUTERS/Scanpix Foto: Stringer ./REUTERS

Võimud hoiatasid, et tõenäoliselt kasvab ohvrite arv veelgi.

Maavärin algas kohaliku aja järgi neljapäeval kell 23.49 (Eesti aja järgi eile kell 7.49) ning kestis üle minuti. Maavärina epitsenter asus Chiapase osariigi Tapachula linnast umbes 165 kilomeetrit läänes ja 69,7 kilomeetri sügavusel.

Mehhiko seismoloogide andmetel oli maavärin magnituudiga 8,2.

Päästetööd toimuvad ööpäevaringselt. Rebecca Blackwell/AP/Scanpix
Päästetööd toimuvad ööpäevaringselt. Rebecca Blackwell/AP/Scanpix Foto: Rebecca Blackwell/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles