Minister: Saksa toetustel on asüülitaotlejaid juurdemeelitav mõju (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikekeskus Saksamaal.
Põgenikekeskus Saksamaal. Foto: Reuters/ScanPix

Saksa siseminister ütles laupäeval, et Saksamaa võrdlemisi suurtel sotsiaaltoetustel varjupaigataotlejatele on inimesi juurdemeelitav mõju.

«Saksamaa toetused põgenikele on võrreldes teiste Euroopa Liidu riikidega üsna suured. See on osa Saksamaale meelitavast mõjust,» ütles Thomas de Maizière usutluses päevalehele Rheinische Post.

Saksamaale saabuval varjupaigataotlejal on õigus majutusele ning kuus 390 eurole, mis on mõeldud toidu ja riiete ostmiseks ja muudeks kuludeks.

Kantsler Angela Merkeli juhtimisel võttis Saksamaa 2015. ja 2016. aastal vastu üle miljoni varjupaigataotleja, kelle vastuvõtmist menetleb de Maizière'i juhitud siseministeerium.

Merkeli liitlase de Maizière'i avaldust, mille ta tegi kaks nädalat enne parlamendivalimisi, asusid kritiseerima vasakpoolsed erakonnad nagu Die Linke ja Rohelised.

Abi põgenikele «ei saa viia allapoole elatusmiinimumi», ütles Roheliste parlamendifraktsiooni juht Katrin Göring-Eckardt. Merkeli Kristlikud-Demokraadid «on valmis tegema mida iganes», et hääli koguda, lisas Göring-Eckardt.

Die Linke parlamendisaadiku Jan Korte arvates üritab de Maizière «moonutada õigust varjupaigale».

De Maizière rõhutas laupäeval vajadust ühtlustada EL-i riikide varjupaigamenetlust. EL vajab «tõelistelt homogeenset varjupaigasüsteemi,» ütles ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles