Video: Päris elu Forrest Gump jookseb rahu nimel Liibüas (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooksja ööpimeduses.
Jooksja ööpimeduses. Foto: INDRANIL MUKHERJEE/AFP/Scanpix

Terrorismist, poliitilisest tülidest ja sõjaväevägivallast räsitud Liibüas jookseb üks mees juba 2015. aastast saadik rahu nimel, vahendab France24.  

Maratonijooksja Abdusslam al-Busaïri võttis augustikuus kaheksa päeva ja jooksis Liibüa kõrbes maha 430 kilomeetrit. Retke alustas ta Nigeri piiri ääres asuvast Tijarist ja selle lõpp-punktiks valis ta Sebha linna Fezza regioonis.

Keskmiselt jooksis ta iga päev 75 kilomeetrit ja seda keskmiselt 40-kraadises kuumuses. Tegu pole tema esimese taolise aktsiooniga.

«2015. aastal jooksin 150 kilomeetrit oma kodulinnast Gragrast Sebhasse. Inimeste entusiasm ärgitas mind jätkama. Seepärast võtsin järgmine aasta selle jälle ette ja tol korral jooksin 370 kilomeetrit. Ja seejärel jooksin Egiptuse piiri äärest enam kui 1000 kilomeetrit Tripolisse,» sõnas ta.

Käisin konfliktidest räsitud linnades, kus mind tervitati avasüli.

Al-Busaïri plaanib nüüd peale Liibüa- tuuri suunduda Euroopasse ja joosta teda saatva rahulipuga Venemaale. «Loodan sinna jõuda jalgpalli maailmameistrivõistluste ajaks 2018. aastal ja saata üle maailma laiali sõnumi: liibüalased tahavad maailmaga rahu.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles