ÜRO Julgeolekunõukogu toetas üksmeelselt Põhja-Korea sanktsioone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA viimati avaldatud foto Kim Jong-unist toetajatega kohtumas.
Põhja-Korea uudisteagentuuri KCNA viimati avaldatud foto Kim Jong-unist toetajatega kohtumas. Foto: KCNA/Reuters

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis esmaspäeval üksmeelselt heaks uued Põhja-Korea vastu suunatud sanktsioonid, teatasid diplomaadid.

Hääletusel oli USA koostatud uuendatud resolutsioonikava, mille sõnastust Washington leevendas Venemaa ja Hiina toetuse saamiseks.

Pühapäeva õhtul teatasid diplomaadid, et varade külmutamisest on eelnõus loobutud ning naftaembargot plaanitakse järk-järgulisena. Samuti on pehmendatud piiranguid välismaal töötavatele põhjakorealastele ning inspektsioone laevadel, mida kahtlustatakse ÜRO poolt keelatud kaupade vedamises.

Eelnõus on alles Põhja-Korea tekstiiliekspordi keelustamine.

Põhja-Korea ähvardas Ühendriike raskete tagajärgedega, kui ÜRO Julgeolekunõukogu kiidab heaks ettepaneku kõige karmimate sanktsioonide kehtestamisest Pyongyangi suhtes.

Põhja-Korea välisministeerium hoiatas esmaspäeval, et kavatseb USA samme hoolikalt jälgida ja ähvardas vastumeetmetega, mis põhjustavat Ühendriikidele selle ajaloo suurimaid kannatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles