Soomes loobiti Türgi saatkonda süütepudeliga

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Helsingi kesklinnas üritati täna varahommikul süüdata Türgi suursaatkonda, kui hoonet loobiti põlevat vedelikku sisaldanud pudel, ent suurem tulekahju suudeti siiski ära hoida.

,Politsei on praeguseks kahtlusalustena kinni pidanud neli noorukit, kellest vähemalt osa on kurdi taustaga, vahendas Helsingin Sanomat. Kõigil neil on Soome isikutunnistused. Türgi saatkonna ees toimus eile ka paarisajapealine kurdide meeleavaldus, ent esialgu pole teada, kas kahtlusalused sellel osalesid.

Diplomaatilise esinduse ukse pihta heidetud süütepudel või -pudelid oleks võinud põhjustada suurema tulekahju, sest leegid jõudsid levida juba eesruumi. Päästjate kiire sekkumine aga hoidis hullema ära. Üks saatkonnatöötaja sai kerge vingumürgituse.

Kurdide meeleavaldused on viimastel päevadel toimunud ka Türgis, kus eile hukkus kokkupõrgetes politseiga vähemalt üks inimene, vahendas Reuters.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles