Briti sõjaväes teenivat Soome natsi süüdistatakse rünnaku plaanimises (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
32-aastane Mikko Vehvilainen (keskel)
32-aastane Mikko Vehvilainen (keskel) Foto: Elizabeth Cook/PA Wire/PA Images/Scanpix

Suurbritannias peeti kinni Soome kodanik, keda süüdistatakse terrorikuritegudes. Briti sõjaväes teeniv soomlane oli Suurbritannias keelatud paremäärmusliku grupi National Action liige, vahendab Yle. 

Suurbritannias peeti kinni kolm meest, üks neist Soome kodanik Mikko Vehvilainen, süüdistatuna riigi terrorismiseaduste rikkumises. Neid kahtlustatakse keelatud paremäärmuslikku rühmitusse National Action kuulumises. Kaks neist meestest teenivad Briti sõjaväes.

Mehed võeti vahi alla läinud nädalal ja nad astuvad täna kohtu ette. Kui nad süüdi mõistetakse võivad nad vangis veeta kuni 10 aastat.

Vehvilainen seisab silmitsi terrorismisüüdistusega, lisaks kahtlustatakse teda dokumentide omamises, mis võivad olla kasulikud isikule, kes plaanib rünnakut. Mees olevat samuti avaldanud ähvardavaid, solvavaid või ahistavaid kommentaare sotsiaalmeedias. Postituste eesmärgiks oli rassiviha õhutamine.

National Action keelati Suurbritannias läinud aastal. Liikumine ei tee oma natsikalduvustest mingit saladust. Kohaliku meedia andemetel on sellel vähem kui 100 liiget, enamik neist on alla 20-aastased. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles