Põhja-Korea lubas sanktsioonide vastuseks relvastusprogrammi tõhustada (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un ja tema abikaasa Ri Sol-ju.
Kim Jong-un ja tema abikaasa Ri Sol-ju. Foto: STR/AFP

Põhja-Korea välisministeerium teatas kolmapäeval uudisteagentuuri KCNA vahendusel, et vastuseks ÜRO Julgeolekunõukogu kehtestatud uutele sanktsioonidele tõhustatakse riigi relvastusprogrammi.

Välisministeerium nimetas uusi sanktsioone provokatsiooniks, mis ei jää vastuseta.

«Ühendriikide juhtimisel vastu võetud uue ebaseadusliku ja pahatahtliku resolutsiooni vastuseks kahekordistab Põhja-Korea oma jõupingutusi riigi iseseisvuse tagamiseks,» teatas välisministeerium.

Põhja-Korea suursaadik ÜRO desarmeerimiskonverentsil ütles teisipäeval, et tema riik ei nõustu ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooniga, mis kehtestab Pyongyangi vastu raketi- ja tuumaprogrammi tõttu uued sanktsioonid.

Suursaadik Han Tae Song ründas desarmeerimiskonverentsi plenaaristungil teravalt ka Ühendriike, öeldes, et Põhja-Korea mõistab hukka USA «kurjad kavatsused» ja kannab hoolt, et Ühendriigid nende eest maksaksid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles