Moskva loodab Lavrovi ja Tillersoni kohtumiselt valgust tunneli lõpust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov ja tema Ühendriikide ametivend Rex Tillerson.
Vene välisminister Sergei Lavrov ja tema Ühendriikide ametivend Rex Tillerson. Foto: YURI GRIPAS/REUTERS/Scanpix

Vene välisministri Sergei Lavrovi kohtumine USA välisministri Rex Tillersoniga peab näitama, et kahepoolsetes suhetes paistab tunneli lõpust valgust, ütles Vene asevälisminister Sergei Rjabkov.

«Ministrid peaksid minu arvates ja meie veendumust mööda seekord näitama, et meil toimuvad mingid muutused, et on väljavaateid, et tunneli lõpust paistab valgust,» ütles Rjabkov usutluses uudisteagentuurile Interfax.

«Esitasime ameeriklastele selged ettepanekud, kuidas seda teha saab,» lisas Rjabkov, selgitades, et see sündis juba mõnda aega tagasi. Aseminister märkis, et arutas antud küsimust Helsingis USA asevälisministri Thomas Shannoniga.

«Arvan, et Washingtonis ei jätku siiski piisavalt poliitilist tahet, et viia ellu sedavõrd vajalikud sammud,» rõhutas ta.

«Arvan, et välisminister ei soovi pingeid eskaleerida ja ootame, et saaksime edasi liikuda,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Heather Nauert eile.

USA andis augusti lõpus käsu sulgeda Vene konsulaadi San Fransiscos, ühe hoone Washingtonis ja New Yorgis. Tegu oli vastusega Moskva korraldusele vähendada Ühendriikide diplomaatilist personali Venemaal.

Oodatakse, et Lavrov ja Tillerson kohtuvad New Yorgis ÜRO Peaassamblee kohtumise käigus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles