Saksamaa jätkab rahuldamata asüülitaotlusega afgaanide väljasaatmist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaalt väljasaadetav Afganistani asüülitaotleja.
Saksamaalt väljasaadetav Afganistani asüülitaotleja. Foto: WAKIL KOHSAR/AFP/Scanpix

Saksamaa jätkab asüülitaotlusele eitava vastuse saanud migrantide väljasaatmist, mis katkestati pärast autopommiplahvatust Kabulis. Täna naasis kodumaale kaheksa afgaani.

Saksamaa katkestas väljasaatmised pärast seda, kui 31. mail õhiti selle Kabuli saatkonna lähedal lõhkeainelastis tsisternauto ning plahvatuses sai surma 150 ja kannatada mitusada inimest.

Kabuli jõudnud rühm on kuues alates detsembrist ja selle aluseks on vaidlusi tekitanud Afganistani ja Euroopa Liidu kokkulepe rändevoo pidurdamiseks.

Saksa siseminister Thomas de Maizière õigustas afgaanide väljasaatmist, sest kõik kaheksa olevat tõsistes kuritegudes süüdi mõistetud.

De Maizière selgitas, et Saksamaa jätkab süüdimõistetud kurjategijate, rünnakuplaanides kahtlustatavate isikute ja võimudega koostööst keeldujate ning nime varjavate inimeste väljasaatmist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles