Mida Juncker ütles ja (tõenäoliselt) mõtles (2)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et Jean-Claude Juncker on lubanud uuele ametiajale mitte pürgida, oli eilne Strasbourgi kõne tema jaoks ilmselt eelviimane sõnavõtt komisjoni esimehena olukorrast ühenduses.
Et Jean-Claude Juncker on lubanud uuele ametiajale mitte pürgida, oli eilne Strasbourgi kõne tema jaoks ilmselt eelviimane sõnavõtt komisjoni esimehena olukorrast ühenduses. Foto: Christian Hartmann / Reuters / Scanpix

Jean-Claude Junckeri kõne puudutas laia teemade ringi, alustades rändekriisiga ning lõpetades vaktsineerimise ja šokolaadiga. Siin toodud tsitaadivalimi juurde on lisatud tõlgendused, mida ühe või teise väljaütlemisega ilmselt mõeldi.
 

«Meil on veel 16 kuud, mille käigus saavad europarlament, liidunõukogu ja komisjon saavutada reaalset edasiminekut.»

Tõlge: Järgmised europarlamendi valimised toimuvad 2019. aasta kevadel ja seejärel muutub ka Euroopa Komisjoni koosseis. Viimasele avaldavad mõju nii vahepealsed poliitilised muudatused liikmesmaade võimutüüri juures kui ka jõujooned järgmises europarlamendis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles