Briti peaminister peab järgmisel nädalal Itaalias Brexiti-kõne

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May.
Theresa May. Foto: Reuters/ScanPix

Briti peaminister Theresa May sõidab järgmisel nädalal Itaaliasse, et pidada oluline kõne Brexiti teemal, teatas kolmapäeval tema pressiesindaja.

"Reedel, 22. septembril peab peaminister kõne Firenzes, et anda värsket infot seniste Brexiti kõneluste kohta," ütles tema pressiesindaja.

"Ta rõhutab, et valitsus soovib Euroopa Liiduga sügavat ja erilist partnerlust, kui Ühendkuningriik EL-ist lahkub," märkis ta.

Küsimusele esinemiskoha valikust vastas pressiesindaja, et peaminister soovis rääkida Ühendkuningriigi tulevastest suhetest Euroopaga selle ajaloolises südames.

"Ühendkuningriigil on sajanditepikkused kultuurilised ja majanduslikud suhted Firenzega, linnaga, mis on ajalooliselt tuntud kaubandusvõimuna," lausus ta.

"Ühendkuningriigi lahkudes EL-ist säilitame me tihedad sidemed. Nagu peaminister on korduvalt öelnud, me lahkume EL-ist, mitte Euroopast."

May teavitas Brüsselit Suurbritannia soovist blokist lahkuda ametlikult märtsis, käivitades sellega kaks aastat kestva lahkumisprotsessi.

Kuid kõnelused EL-iga edenevad aeglaselt vaidluste tõttu Ühendkuningriigi rahaliste kohustuste ulatuse, Euroopa kodanike õiguste ja Iirimaa piiriküsimuse üle.

Briti valitsus teatas teisipäeval, et läbirääkimiste järgmiseks nädalaks kavandatud neljas voor on edasi lükatud 25. septembrini.

Pressiesindaja sõnul langetati otsus poolte kokkuleppel, et anda rohkem aega konsultatsioonideks eesmärgiga muuta kõnelused paindlikumaks.

Euroopa Parlamendi Brexiti-juht Guy Verhofstadt ütles möödunud nädalal, et kõnelused võidakse edasi lükata May "olulise sekkumise" tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles