Belgia teismeline lõikas linnapeal kõri läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinajad tapetud linnapea pildi juures.
Leinajad tapetud linnapea pildi juures. Foto: BENOIT DOPPAGNE/AFP/Scanpix

Belgia lääneosas Mouscroni linnast leiti 71-aastase meeri Alfred Gadenne`i surnukeha, kelle kõri oli vaibanoaga läbi tõmmatud.

Võimude teatel kahtlustatakse tapmises 18-aastast noorukit. Kohaliku politsei teatel said nad arvatavalt mõrvarilt veidi enne kella kaheksat eile õhtul kõne tapmisplaani kohta. Kui korrakaitsjad ja kiirabi kohale jõudsid, leidsid nad eest Gadenne`i laiba ja nooruki, kel vaibanuga käes. Ta olevat käitunud väga rahulikult.

«Ta tuvastas ennast tapjana. Ta esitles ennast politseile ega osutanud vastupanu. Ta seisis kalmistu ees ja ootas politseid,» teatas korrakaitse kõneisik Frederic Bariseau.

Allikate ning nooruki advokaadi järgi oli tapmine teismelise sõnul planeeritud kättemaks tema isa eest, kes kaks aastat tagasi pärast töökaotust kohalikus linnanõukogus endalt elu võttis.

Gadenne oli töötanud linnapeane terve aastakümne. «Suure õudusega sain ma teada Alfred Gardenne`i julmast surmast,» lausus peaminister Charles Michel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles