Ameeriklased tahavad rahuvalvajaid tervesse Donbassi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene-Ukraina piir.
Vene-Ukraina piir. Foto: Alexandr Polegenko/Sputnik/Scanpix

Ameerika Ühendriigid pooldavad ÜRO rahuvalvemissioonile laia mandaadi andmist ning paigutamist kogu Donbassi alale – ka Vene-Ukraina piirile.

«Tahan selgelt rõhutada, et ükskõik millised taolised jõud peavad saama laia mandaadi:  tagada rahu ja julgeolek kogu Ukraina okupeeritud alal kuni piirini välja. Viimane kaasa arvatud, et vältida Ukraina lõhenemise süvenemist ja kinnistumist,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Heather Nauert.

Nauerti avalduse kohaselt peaks Washingtoni seisukohalt selles formaadis rahuvalveväe sisseviimine soodustama Ukraina iseseisvuse ja terviklikkuse taastamist. «Meie eesmärk on lihtne: tahaksime taastada Ukraina terviklikkuse ja kaitsta ukrainlasi sõltumata nende usust, rahvusest või keelest,» lausus kõneisik.

Tema sõnul on Venemaad korduvalt kutsutud üles kehtestama tõeline ja vastupidav relvarahu.

«Tahaksime, et Venemaa alustaks jõudude lahutamist kontaktjoonel, viiks ära raskerelvad ja võimaldaks rahvusvahelistele vaatlejatele täieliku, takistusteta ja turvalise ligipääsu kõikjale,» märkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles