Soul ja Tokyo: Põhja-Korea tulistas raketi üle Jaapani (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva hilisõhtul saabusid teated, et Põhja-Korea tulistas Pyongyangi lähistelt taas välja raketi. 

Jaapan soovitab elanikel turvakaalutlustel varjuda, kirjutab BBC. Lõuna-Korea ja USA tegelevad juhtunu uurimisega.

Lõuna-Korea kaitseministeeriumi teatel lendas Põhja-Korea rakett umbes 3700 kilomeetrit ja tõusis kuni 770 kilomeetri kõrgusele. Rakett lendas üle Jaapani põhjaosas asuva Hokkaido saare ning kukkus Vaiksesse ookeani.

Mõni minut pärast Põhja-Korea käiku tulistas Lõuna-Korea samuti merre kaks ballistilist raketti, et simuleerida Põhja-Korea rünnakut, teatas uudisteagentuur Yonhap.

Ka augusti lõpus tulistas Põhja-Korea üle Jaapani ballistilise raketi, mis maandus merre. 

Jaapani valitsuse hinnangul on tegemist äärmiselt tõsise julgeolekuohuga. Jaapani peaminister Shinzo Abe ütles, et riik teeb kõik oma kodanike turvalisuse tagamiseks. Jaapan on varem ähvardanud muu hulgas Põhja-Korea rakettide allatulistamisega. Abe nimetas raketitulistamist üle Jaapani territooriumi muu hulgas «ennenägematuks ja tõeliselt ohtlikuks».

Abe kinnitusel nõustus USA president Donald Trump temaga, et Põhja-Koread tuleb veelgi survestada.

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis esmaspäeval heaks kaheksanda sanktsioonidepaketi Põhja-Koreale seoses järjekordse tuumakatsetusega ning keelatud raketi- ja tuumaprogrammiga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles