Brasiilia president tõrjus peaprokuröri uusi süüdistusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia president Michel Temer.
Brasiilia president Michel Temer. Foto: AP / Scanpix

Brasiilia president Michel Temer tõrjus neljapäeval talle esitatud süüdistusi kohtu töö takistamises ja kuritegeliku rühmituse juhtimises, nimetades neid absurdseteks.

"See teine taotlus süüdistuste esitamiseks on absurd," ütles Temeri kantselei avalduses, märkides, et peaprokurör Rodrigo Janot "jätkab vastutustundetut käitumist, et varjata enda vigu".

Presidendil on kongressis ilmselt piisav toetus, et vältida silmitsi seismist kohtuprotsessiga.

Janot esitas juunis Temerile süüdistuse altkäemaksu võtmises, kuid parlamendi alamkoda ei kinnitanud süüdistust ja hoidis sellega ära kohtupidamise ülemkohtus.

Janot' neljapäevases avalduses öeldakse, et Temer "tegutses kuritegeliku organisatsiooni juhina" ning et sellesse kuulusid tema paremtsentristliku PMDB partei kõrged ametnikud, kes väidetavalt võtsid altkäemaksu lepingute eest selliste riigifirmadega nagu naftahiid Petrobras.

Peaprokuröri väitel leidis korruptsioon aset alates 2016. aasta maist, kui Temer võttis presidendiameti üle Dilma Rousseffilt, kes tagandati riigipea kohalt.

Prokuratuuri sõnul takistas Temer ka kohtupidamist, püüdes anda altkäemaksu, et ärimees Lucio Funaro ei annaks prokuröridele kokkuleppemenetluse raames tunnistusi tema vastu.

Prokuratuuri esitatud süüdistused peab kõigepealt heaks kiitma ülemkohus. Seejärel saadetakse need parlamendi alamkotta arutamiseks. Kui alamkoda kiidab süüdistused heaks, algab kohtuprotsess ja Temeri volitused peatakse 180 päevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles