Pildid ja video: Londoni metrooplahvatuses sai vigastada 29 inimest (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia pealinnas Londonis Parsons Greeni metroojaamas toimus täna metroorongis plahvatus, vigastada sai viimastel andmetel vähemalt 29 inimest. Politsei teatel uuritakse juhtumit kui terroriakti, vahendab BBC.

Vahejuhtum Londoni Parsons Greeni metroojaamas on kuulutatud terroriaktiks, teatas täna Londoni politsei pealinna edelaosas asuva metroojaama kohta.

Londoni kiirabi teatel viidi haiglasse 18 kannatada saanud inimest, kellest keegi ei ole tõsises seisundis. Lisaks vajas esmaabi veel neli inimest, kes olid haiglasse tulnud omal jalal.

Juhtum vallandas hommikuse tipptunni ajal paanika.

Väljaanne Metro.co.uk vahendas oma reporteri sõnu, mille kohaselt plahvatas metroorongis valge mahuti, põhjustades mitme reisija näol põletushaavu. Tema sõnul said reisijad tõsiselt põletada ja nende juuksed langevad välja.

Peter Cowley näitab oma plahvatuses kõrvetada saanud soengut.
Peter Cowley näitab oma plahvatuses kõrvetada saanud soengut. Foto: Peter Cowley/SWNS.com/Scanpix

Plahvatus oli siiski nii nõrk, et vagun kahjustada ei saanud.

«Rongist välja jooksnud inimesed olid paanikas,» ütles metroojaamas viibinud BBC töötaja Riz Lateef.

Edela-Londonis asuvasse metroojaama on saabunud politsei ja pommirühm.

Londoni tuletõrje teatas samuti, et on sündmuskohal, lisades, et sai häire Eesti aja järgi kell 9.21.

Londoni transpordiamet soovitab liiklemiseks kasutada muid trajektoore, sest võimud sulgesid metroojaama ja kogu piirkondliku metrooliini.

FOTO: TWITTER/@ASolopovas/via REUTERS/Scanpix
FOTO: TWITTER/@ASolopovas/via REUTERS/Scanpix Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS

Juhtum tekitas tavapärasest suuremat ärevust seetõttu, et Suurbritannias on tänavu korraldatud mitu terrorirünnakut, milles on kümned inimesed surma ja sajad viga saanud.

Välisminister ja endine Londoni linnapea Boris Johnson manitses rahu säilitama ja soovitas loobuda spekulatsioonidest, kuni juhtunu kohta ei ole piisavalt andmeid.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles