Kasperski arvatavate röövijate nimed jõudsid Vene meediasse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viirusetõrjetarkvara spetsialist Jevgeni Kasperski, kelle poja Ivani vabastamise eest nõudsid kurjategijad 3 miljonit eurot.
Viirusetõrjetarkvara spetsialist Jevgeni Kasperski, kelle poja Ivani vabastamise eest nõudsid kurjategijad 3 miljonit eurot. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri Rosbalt andmetel kahtlustatakse Ivan Kasperski röövimises abielupaari Nikolai ja Ljudmila Saveljevit ning nende 29-aastast poega Nikolaid.

Arvatavateks kaasosalisteks olid perepoja kaks sõpra, kelle nimesid pole avaldatud.

Uurijate oletusel otsustasid 61-aastane Nikolai, tema 64-aastane abikaasa ja nende poeg röövida rikka inimese lapse ja nõuda tema vabastamise eest lunaraha. Saadud rahaga loodeti maksta ära võlad.

Perekond hakkas potentsiaalset ohvrit otsima internetist. Peagi leiti portaalist VKontakt 20-aastase Ivan Kasperski andmed: kodune aadress, õppasutus ja töökoht.

Portaali Life News andmetel viisid röövijad 20-aastase Ivani 19. aprillil Moskva oblastis Sergijevo-Posadski rajoonis ühte kolmekorruselisse majja. Kasperskite poega hoiti saunas ja teda valvas Nikolai Saveljev noorema sõber.

Saveljevid käskisid Ivan Kasperskil helistada oma mobiiltelefonilt vanematele ja öelda, et tema vabastamise eest tuleb neil maksta 3 miljonit eurot. Kasperskid pöördusid abipalvega oma sõprade poole julgeolekuametis (FSB) ja politseis.

21. aprillil jõudis uudis inimröövist Vene meediasse. Järgmisel päeval edastasid eriteenistused meediale Ivani vabastamise kohta libateate, et kurjategijaid rahustada.

Eriteenistused tegid poja võetud telefonikõne järgi kindlaks tema asukoha. 24. aprillil võeti arvatavad kurjategijad kinni ja Ivan Kasperski pääses vabadusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles