Birmas ägenevad tapatalgud (2)

Kerstin Meresma
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohingja laps, keda elustatakse peale seda, kui paat millega ta oli teel Bangladeshi ümber läks.
Rohingja laps, keda elustatakse peale seda, kui paat millega ta oli teel Bangladeshi ümber läks. Foto: Dar Yasin/AP/Scanpix

Mohammad Hasan põgenes hiljuti oma kodukülast Birmas, kui sõjavägi ja kohalikud budistidest tsiviilisikud teisele lähedalasuvale külale tule otsa panid. 70-aastane rohingjalasest mees hakkas pärast mitmepäevast rännakut koos perega juba jõudma naaberriigi Bangladeshi piiri äärde, kui maa tema jalge all liikus. Šrapnell rebis mehe paremasse jalga suure haava.

Hasani lähedased arvavad, et pereisa sattus väikese maamiini otsa, mis oli rohu sisse peidetud.

Pea 400 000 Birma vähemusrahvuse rohingjade hulka kuuluvat inimest on vähem kui kuu jooksul pagenud üle piiri Bangladeshi. ÜRO lastefondi UNICEFi hinnangul on piiri üksinda ületanud rohkem kui 1100 last ja arvatakse, et lähipäevil lisandub neid veel. Põgenemislaine põhjuseks nimetas ÜRO inimõiguste ülemvolinik Zeid Ra'ad Al Hussein etnilist puhastust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles