Londonis elav eestlanna: õnneliku juhuse tõttu ei olnud ma selles rongis (1)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud ja päästetöötajad Parsons Greeni metroopeatuse juures.
Politseinikud ja päästetöötajad Parsons Greeni metroopeatuse juures. Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix

Suurbritannias Londonis elav eestlanna Maria Vihljajeva elab tänase terrorirünnaku toimumispaigast Parsons Greenist vaid kahe peatuse kaugusel. See oli õnnelik juhus, et ta ei viibinud rongis, kus plahvatus korraldati. 

«Tavaliselt lahkun kodust veidi varem, kuid täna hommikul kulus miskipärast rohkem aega. Seepärast ei jõudnud ma ka oma tavapärasele rongile ja läksin järgmise peale,» sõnas Vihljajeva.

Tema rong jäi äkitselt veidi enne Parsons Greeni peatust seisma. «Veidi hiljem teatas juht, et meie ees on midagi juhtunud, kuid detaile ta ei teadnud,» ütles eestlanna ja lisas, et nad ootasid seal mõnda aega ja rongijuht edastas neile saabuvaid infokilde.

«Siis ütles ta meile, et Parsons Greenis oli aset leidnud suuremat sorti julgeolekuintsident ja kõik metrooliiklus on peatatud,» sõnas Vihljajeva. Inimesed hakkasid seejärel omakeskis arutama ja sotsiaalmeediat läbi sirvima. «Sealt saime aimu, et tegu oli tõenäoliselt plahvatusega,» ütles ta.

«Kõik olid rahulikud, kuid tegid ärevalt kõnesid tööle, et teada anda, mis toimub ja neid pole lähiajal oodata.»

Rongis veetis Vihljajeva kaasreisijatega 45 minutit. Seejärel tagurdas see eelmisesse jaama ja rongisviibinutel paluti kohe peatusest ja selle ümbrusest lahkuda. Lisaks anti neile teada, et metroo ei tööta üheski suunas teadmata ajani.

«Jaamast välja pääsenud inimesed jäid lihtsalt seisma ja näisid eksinud. Siis hakkasime otsima alternatiivseid viise tööle jõudmiseks,» kirjeldas Vihljajeva, kes otsustas 30 minutit tagasi koju kõndida ja sealt tööd teha.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles