Putin vaatleb Zapadi õppusi Eesti lähistel (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin jälgib sõjaväeõppusi Donguzis.
Vladimir Putin jälgib sõjaväeõppusi Donguzis. Foto: Mihhail Metzel/TASS/Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin külastab käimasolevaid Venemaa-Valgevene suurõppusi Zapad-2017 18. septembril Leningradi oblastis, tõenäoliselt Luga polügoonil, teatas Vene meedia.

Sellest, et Putin saabub eeloleval esmaspäeval Leningradi oblastisse õppustele, teatas tema pressiesindaja Dmitri Peskov. Ta pidas vajalikuks lisada, et riigipea külaskäik ei ole mitte kuidagi seotud lääneriikide tormilise reaktsiooniga Zapadile, vahendas Fontanka.ru.

Olgu lisatud, et 7. septembril tabas tankimürsk Luga polügoonil toimunud Zapadi eelõppusel rikošetist varjendit, kus viibisid insenerivägede sõjaväelased. Plahvatuses sai üks sõdur surma ning viis vigastada.

Eile täiel tuuril käima läinud suurõppustest Zapad-2017 võtab Venemaa valitsuse teatel osa 12 700 sõjaväelast, kuid NATO andmetel võib osavõtjate arv küündida kuni 100 000 sõjaväelaseni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles